TONZON© Nederlands kwaliteitsproduct

De Fretes-Vloerisolatie werkt uitsluitend met producten van Tonzon. Een Nederlands kwaliteitsmerk gespecialiseerd in isolatie en leverancier van topkwaliteit producten en materialen. Uw garantie op Tonzon producten bedraagt 10 jaar.

In 1980 heeft het Nederlandse bedrijf Tonzon een revolutionaire isolatiemethode ontwikkeld. Je kunt ook zeggen: het bedrijf heeft de thermosfles flexibel gemaakt. Met deze techniek kan je met minder ruimteverlies meer isolatiewaarde bereiken. Bestaande vloeren worden met Tonzon Thermoskussens warmer dan nieuwbouwvloeren.

De Fretes-Vloerisolatie brengt Tonzon vloerisolatie aan in alle woningen met:

✓ Vloeren die nog niet zijn geïsoleerd
✓ Vloeren die bij de bouw zijn geïsoleerd
✓ Vloeren die achteraf zijn geïsoleerd met purschuim of bodemisolatie

Effectieve manier
Tonzon Thermoskussens isoleren op een effectievere manier dan andere vloerisolaties zoals wol, pur-schuim en EPS (polystyreen) die de warmte permanent naar onderen uitstralen. Thermoskussens blokkeren deze uitstraling. Omdat de warmte van boven komt, ontstaat in de kussens een thermische gelaagdheid zoals in een boiler, bovenin is het warm en naar onder toe wordt het langzaam kouder. Vloeren met Tonzon isolatie warmen daardoor sneller op, worden warmer en koelen veel langzamer af.

Nieuwbouw
Het opmerkelijke effect van de Thermoskussens wordt ook gemerkt in nieuwe woningen (met EPS vloerisolatie Rc=3,5), waarvan de vloer bij de bouw al is geïsoleerd met EPS (polystyreen ook wel ‘piepschuim’ genoemd). Vaak is men ondanks de bestaande isolatie nog niet tevreden met het wooncomfort. Tonzon vloerisolatie houdt de koude luchtstroom via de kruipruimte effectief tegen.

Een warmer huis
Soms zijn woningen bij strenge kou moeilijk te verwarmen. Omdat Tonzon de uitstraling van de onderkant van de vloer wegneemt, stopt de afkoeling. Men komt beneden in een warmer huis en de woning is sneller opgewarmd. Bewoners met vloerverwarming merken op: “de vloer wordt nu warm op plekken waar deze voorheen helemaal niet warm werd”. Vaak krijgen mensen met vloerverwarming het advies om de verwarming gewoon aan te laten, dag en nacht. Met TONZON vloerisolatie kan de vloerverwarming eindelijk goed geregeld worden. Een reactie: “’s Avonds om 21.00 uur zet ik de verwarming terug, de vloer blijft warm tot ik naar bed ga en is de volgende ochtend in een mum van tijd weer opgewarmd.”
Wilt u meer weten over Tonzon vloerisolatie? Vraag het gerust of bezoek de website:  www.tonzon.nl.

Minder CO2-uitstoot
Met vloerisolatie verbruikt een gemiddelde huishouden op jaarbasis gemiddeld 320 m3 minder gas. Dat scheelt circa 220 euro per jaar op uw energierekening en 600 kilo CO2-uitstoot. Uw rendement op vloerisolatie bedraagt tenminste 7%.

Wist u dat?
Een eengezinswoning zonder isolatie verliest veel warmte via de ramen, gevel, het dak en de vloer en verbruikt per jaar maar liefst 3300 m3 gas voor verwarming. Een vergelijkbaar goed geïsoleerd huis heeft maar 600 m3 gas nodig voor verwarming. Dat scheelt 1.700 euro per jaar!
De Fretes-Vloerisolatie adviseert om naast vloerisolatie ook andere maatregelen te nemen om de isolatie van uw woning of onroerend goed object te maximaliseren.