Koude luchtstroom

Maar al te vaak wordt vloerisolatie vergeleken met vloerverwarming. Dat is uiteraard niet zo. Vloerisolatie voorkomt dat kou in kruipruimtes omhoog stijgt en aan de onderzijde van uw betonnen of houten vloer blijft hangen. Door de kou, slaat uw thermostaat aan en wordt er meer energie verbruikt dan nodig is. Gevolg is een voelbare koude luchtstoom van circa 30-40 cm boven uw vloer. Door thermosfolie vloerisolatie aan de onderzijde van uw vloer aan te brengen wordt de kou in de kruipruimte tegengehouden. Bodemfolie zorgt er tevens voor dat vocht niet condenseert.

Effectieve manier

PIF-isolatie en Tonzon Thermoskussens isoleren op een duurzame en effectievere manier dan isolatiematerialen als wol, pur-schuim, korrels en EPS (polystyreen) die de warmte permanent naar onderen uitstralen. Beide isolatiesystemen blokkeren deze uitstraling. Omdat de warmte van boven komt, ontstaat in de kussens een thermische gelaagdheid zoals in een boiler. Bovenin is het warm en naar onder toe wordt het langzaam kouder. Vloeren met PIF of Tonzon warmen daardoor sneller op en koelen veel langzamer af. Dit scheelt u veel energiekosten.

Besparen op kosten

Bent u voorstander van duurzame energie en minder CO2-uitstoot? Wilt u ruim 200 euro per jaar besparen op energiekosten? En wilt u ook comfortabel en gelijkmatig warm wonen zonder tocht en kou aan uw voeten? Neem gerust contact op voor een GRATIS kruipruimte inspectie.

De Fretes-Vloerisolatie brengt PIF-isolatie of Tonzon vloerisolatie aan in woningen met:

Vloeren die nog niet zijn geïsoleerd

Vloeren die bij de bouw zijn geïsoleerd (vloerverwarming)

Vloeren die achteraf zijn geïsoleerd met pur schuim of bodemisolatie

Minder CO2-uitstoot

Met vloerisolatie verbruikt een gemiddelde huishouden op jaarbasis gemiddeld 320 m3 minder gas. Dat scheelt al gauw circa 200 - 250 euro per jaar op uw energierekening en maar liefst 600 kilo CO2-uitstoot minder. Uw rendement op vloerisolatie bedraagt tenminste 7%.

Het belang van ventilatiegaten en een goede luchtstroom

Vloerisolatie en noodzakelijke kruipruimte ventilatie

Herkent u dit: een koude luchtstroom, vocht en een muffe lucht afkomstig uit uw kruipruimte. De kruipruimte is vaak oorzaak van problemen als er niet goed wordt geventileerd. Dat komt doordat vocht en mogelijk radon gas niet goed worden afgevoerd. Gevolg is een constante muffe geur als gevolg van stilstaande lucht, houtrot bij balken van houten vloeren en schimmel bij betonnen funderingen. 

Veel woningen zijn en worden nog steeds gebouwd boven een vochtig gat in de grond. Vanwege een onderdruk zuigt de woning aan de kruipruimte. Met de lucht die wordt aangezogen wordt ook vocht en radon gas meegevoerd dat uit de bodem ontwijkt. Wanneer voldaan is aan de norm uit het Bouwbesluit dan komt er onder standaard condities circa 1,3 liter vocht per dag de woning binnen. Dit vocht moet door extra ventilatie weer worden afgevoerd. Een goede kruipruimte ventilatie is daarom van groot belang.

Ventilatieroosters aanbrengen. Hoe gaat dat?
Voor de kruipruimte ventilatie boren wij – net boven het maaiveld – gaten in de buitenmuren van uw woning. Deze boorgaten, met vijf centimeter diameter, gaan schuin naar beneden, naar de kruipruimte. In de gaten worden ventilatiekokers naar de kruipruimte bevestigd. De boorgaten worden afgewerkt met een rooster, dat ervoor zorgt dat de koker niet verstopt raakt.
U zult merken dat door de natuurlijke luchtstroom vocht en nare luchtjes snel verdwijnen. U voorkomt houtrot, dure renovatiekosten en schimmel. Houd het muurrooster goed vrij voor een goede luchtstroom.

Nieuwbouw

Het opmerkelijke effect van vloerisolatie met folie wordt ook gemerkt in nieuwe woningen (met EPS vloerisolatie Rc=3,5), waarvan de vloer bij de bouw al is geïsoleerd met EPS (polystyreen ook wel ‘piepschuim’ genoemd). Vaak is men ondanks de bestaande isolatie niet tevreden met het wooncomfort en moet de thermostaat standaard een paar graden hoger worden ingesteld. Vloerisolatie houdt de koude luchtstroom via de kruipruimte aan de onderzijde van uw vloer effectief tegen.

Dure warmte lekt weg

Een eengezinswoning zonder isolatie verliest veel warmte. Dure warmte lekt weg via de ramen, gevel, het dak en de vloer. Per jaar wordt maar liefst 3300 m3 gas voor verwarming verbruikt. Een vergelijkbaar goed geïsoleerd huis heeft maar 600 m3 gas nodig voor verwarming. Dat scheelt 1.700 euro per jaar! Het advies is om naast vloerisolatie ook andere maatregelen te nemen om de isolatie van uw woning te optimaliseren.

De Fretes-Vloerisolatie: Deskundig, snel en betrouwbaar.

Bel voor een gratis inspectie-afspraak: 06 419 98 845.

06 419 98 845

info@defretes-vloerisolatie.nl